AZ AKTÍV SZERVEZETÉRT.

A Szemfüles ma már nemcsak hozzájárul az munkavállalók komfortérzetének növeléséhez, hanem figyelemfelkeltő, de hatékonyságukat nem zavaró módon adatokkal és figyelmeztetésekkel támogatja a felhasználót.

Megelőzi a monitor előtti munkavégzésből adódó betegségeket (pl. szemfájdalom és fejfájás, szemszárazság, homályos látás); illetve okos összehasonlító adatokkal, preventív módon támogatja a felhasználók vezetőit.

AZ EGÉSZSÉGES ÉS AKTÍV SZERVEZET ITT KEZDŐDIK.

A Szemfüles egy innovatív egészségmegőrző szoftver, amely a számítógépek kameráját használja. Figyeli a szem – monitor távolságot és hogy a milyen körülmények között dolgozol. Arc és szem felismeréssel, valamint okos mintavételezéssel figyeli, hogy Te és kollégáid mennyit pislogtok, és mennyi időt tartózkodok a gép előtt.

Célunk, hogy folyamatosan javítsuk az alkalmazottak jólétét, és ezzel párhuzamosan a mukateljesítményt. Megoldásunk orvosi háttérrel rendelkező, bevált egészségügyi monitoring és kezelési programokkal egészül ki. 

SZÍNESEBB AZ ÉLETED
EGÉSZSÉGES
SZEMMEL

PISLOGÁS FIGYELÉS 

Egészségügyi érték: 12-15/perc
Képernyő előtt :            0-2/perc

JOGSZABÁLY KÖVETÉS

Előírás: 10 perc pihenő 50 perc után
Valóság: 2-3 óra munka egyhuzamban

TÁVOLSÁG FIGYELÉS

Normál világban: 4-40 méter
Képernyő előtt: 20-30 centiméter

MIÉRT TÖRTÉNIK MINDEZ NAPJAINKBAN?

MONITOR, LAPTOP: 5-12 ÓRA
TABLET, MOBIL:1-4 ÓRA
TELEVÍZIÓ:1-4 ÓRA

MI A PROBLÉMA EGY ÁTDOLGOZOTT NAP UTÁN? 

Miért alakul ki ez?

A szemfüles használatával az ülő életmódod, munkát folytatóemberek egészségesebbé vállhatak.

HOGYAN SEGÍTSÜNK?

Egy pislogás után maximum 20 másodpercig egy könny réteg védi a szemet. Ha nem pislogunk, szúrni kezd, kiszárad, kórokozók akadálytalanul támadhatják meg a szemét.

Mi munka, böngészés, videónézés közben mérjük a pislogások mennyiségét, és finomat rávesszük a szemet, hogy minimum 12-15-öt pislogjon percenként. Ez már egészséges tartomány.

Ugyancsak figyeljük a képernyőtől való távolságot, és jelezzük, ha túl közelről nézik, és úgy bandzsítanak folyamatosan, hogy észre sem veszik.

Jelezzük 50 perc után, hogy pihenjenek 10 percet, Magyarországon ez előírás, de ritkán tartják be, ám egy ellenőrzés, vagy betegség esetén ezt a felelősségi kérdést mellőzzük azzal, hogy minden kolléga a ritmusának megfelelően kapja a jelzéseket. Ilyenkor megkérjük, hogy álljon fel, nézzen messzire, forgassa és picit tornáztassa a szemeit, fejét, és felsőtestét. Ezután az - egyébként kötelező - monitor mentres idő után sokkal jobban tud koncentrálni.

Hogyan profitálhat ebből Ön és vállalkozása?

A kollégák a szemük, nyakuk erőlködése nélkül pihentebbek, és jobban bírják a terhelést, javul a koncentrációjuk. Pihentebben kevesebbet hibáznak a munkájukban, napról-napra egészségesebben használják szemüket, felsőtestüket.

Min javíthat a Szemfüles napi használata?

Emitt kevesebbet hiányoznak, kevesebbet lehetnek betegállományban, egyértelműen lojálisabbak a korrek, rájuk odafigyelő vezetőhöz.